Komkommers

Tijdwinst bij inpakken

Door de steeltjes van de komkommers altijd naar één zijde te draaien zullen de komkommers altijd op dezelfde manier in de bak vallen. Bij het verpakken van de komkommers wordt hierdoor de fysieke belasting lager en gaan de prestaties omhoog; het werkt makkelijker en sneller!

Geen beschadigingen

De kistenkantelaar is zo ontworpen dat de komkommers als het ware worden vastgehouden tijdens de kantelbeweging. Dáárdoor is dit de meest vruchtvriendelijke manier op de markt om de komkommers uit het oogstfust te lossen. Recent is het ontwerp van deze module geüpdate, waardoor de serviceability enorm is verbeterd, maar bovenal hebben we de capaciteit kunnen verhogen waardoor we zelfs de snelste sorteermachines met gemak kunnen voeden.

Spreiden

Door de snelheid van een serie korte bandjes precies in te regelen worden de komkommers netjes gespreid tot één egale laag.

Leesband

Visuele inspectie van komkommers: makkelijk gemaakt op een spillenband.

Overgang naar sorteermachine

De overgang naar de opvoerband van de sorteermachine is zo uitgevoerd dat de komkommers rustig in de cups gelegd worden, in plaats van vallen, rollen en stuiteren. Dit resulteert in minder corrigerende handelingen en een hogere vullingsgraad van de sorteermachine.

Werkplek

Op de plek waar mens en machine samenkomen hebben we veel aandacht besteed aan veiligheid en ergonomie.

Hoge capaciteit

Door de verpakkingen dubbel gestapeld door te voeren, wordt de capaciteit verdubbeld terwijl de machine niet sneller hoeft te draaien. Een machine die rustig loopt is vele malen minder storingsgevoelig.

Conventioneel palletiseren

Pallets worden laag voor laag opgebouwd. Automatische aanvoer van lege pallets en afvoer van volle pallets is mogelijk, alsmede omsnoeren, omwikkelen en/of etiketteren. Voordeel van een conventionele palletiser is de hoge snelheid, zeker in combinatie met voorgestapelde fusten.

Wilt u ook groeien?

Tel: +31 (0)493 - 496 130

Aardbeien

Paprika's

Tomaten