Paprika's

Plukgoot en valbrekerzak

Als het niet mogelijk is om de oogstcontainer op hoogte te brengen vanwege regelgeving, kosten of beschadiging van de buisrail, is de plukgoot dé manier om paprika’s onbeschadigd in de containers te krijgen. De lengte en hellingshoek is eenvoudig en traploos instelbaar, en met de valbrekerzakkenset is iedere mogelijke hoogte te overbruggen.

Beweegbare bodem

Doordat de bodem van de container langzaam dieper zakt naarmate de container gevuld wordt, blijft de bovenzijde steeds gelijk aan de rand van de container. Men legt de paprika’s dus steeds boven in de container weg. Schade door gooien of vallen van paprika’s komt niet meer voor en oogstprestaties gaan omhoog.

Containers lossen

Het legen van de containers gebeurt met uiterste voorzichtigheid. De containers worden niet ineens leeggestort, maar met behulp van sensoren wordt er steeds een beperkte hoeveelheid paprika’s uit de container geschud, totdat de container leeg is. Hierdoor worden beschadigingen voorkomen.

Bigboxen vullen

Afhankelijk van de verdere verwerking worden paprika’s in bigboxen verpakt. Zodra de containers geleegd zijn worden de paprika’s op een bandenstelsel naar een vuleenheid geleid. Doordat deze vuleenheid in de bigbox kan zakken, vallen de paprika’s slechts enkele centimeters. Beschadigingen zijn verleden tijd!

Bigboxen lossen

De in bigboxen verpakte paprika’s worden voor verdere verwerking toegevoerd aan een sorteermachine. Het lossen van de bigboxen gaat, net zoals bij het lossen van de containers, op een zorgvuldige, gecontroleerde manier.

Aanvoer sorteermachines

Nadat de paprika’s zijn gelost worden ze over een bandenstelsel naar de invoerbaan van de sorteermachine getransporteerd. Dit transportsysteem bestaat uit standaard componenten die met elkaar gecombineerd een op maat gemaakt systeem vormen. Optimaal gebruik van de beschikbare ruimte!

Werkplek

Ergonomisch en met automatische afvoer naar buffer of palletiseersysteem, waardoor hoge prestaties mogelijk zijn.

Buffers

De verschillende sorteringen worden in buffers geplaatst. Zodra een buffer vol genoeg is om een complete pallet te vullen, wordt de inhoud van de buffer naar de palletiser gestuurd. Op deze manier is het mogelijk met slechts één palletiser meerdere sorteringen volautomatisch te palletiseren.

Conventioneel palletiseren

Pallets worden laag voor laag opgebouwd. Automatische aanvoer van lege pallets en afvoer van volle pallets is mogelijk, alsmede omsnoeren, omwikkelen en/of etiketteren. Voordeel van een conventionele palletiser is de hoge snelheid, zeker in combinatie met voorgestapelde fusten.

Wilt u ook groeien?

Tel: +31 (0)493 - 496 130

Aardbeien

Tomaten

Komkommers