KOAT waarborgt groei en verdere ontwikkeling binnen de One of A Kind Technologies groep

KOAT B.V. wordt overgenomen door One of A Kind Technologies (OOAKT), een succesvolle hightech specialist in vision en roboticasystemen in de markten Pharma, Food en Agriculture.

KOAT werd in 1992 opgericht als ‘Koppens Ontwikkeling en Aanvoer Techniek’. Het laatste decennium heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld onder leiding van DGA Kees van Dam. KOAT ontwikkelt, levert en integreert productieverwerkingslijnen en interne transportsystemen voor de glastuinbouwmarkt wereldwijd. Het heeft een ruime ervaring in het automatiseren van de material handling van vers geoogste gewassen en groenten zoals tomaten, komkommers en paprika's.

One of A Kind Technologies is een hightech scale-up in Eindhoven, Nederland gericht op Computer Vision & Robotics in de markten Agriculture, Food en Pharma. Met haar Crux Agribotics merk (http://cruxagribotics.com) ontwikkelt en levert het innovatieve robotica voor de Agriculture (tuinbouw). Samen met KOAT ontwikkelde het de SortiPack®, een systeem voor het geautomatiseerd classificeren, sorteren en verpakken van tomaten en andere gewassen, waardoor telers hun productiviteit kunnen verhogen met minder afhankelijkheid van menselijke arbeid.

Beide bedrijven zien de toenemende vraag naar automatisering binnen de agrarische markt wereldwijd. Toenemende arbeidsschaarste, kosten en eisen voor flexibel oogsten, verpakken en verwerken, inclusief traceerbaarheid om voedselveiligheid te garanderen, zijn belangrijke drijfveren voor de groeistrategieën van de bedrijven.

 

“Deze mijlpaalstap zal onze groei als toonaangevende speler van Vision & Robotics binnen het agrarische domein versnellen”, zegt Alex E. Kind, CEO van One of A Kind Technologies. “Met SortiPack® en onze robotica-roadmap van end-to-end handling van oogst tot verpakking, zijn we een van de koplopers die de waardeketens voor voedselverwerking vernieuwen. Met KOAT die zich bij onze groep aansluit, kunnen we onze wederzijdse IP, klantenbasis en systemen benutten en onze klanten, partners en werknemers extra toegevoegde waarde en perspectief bieden. We zullen blijven investeren in R&D en lokale verkoop en service in onze belangrijke markten. Nu de eerste SortiPack® systemen met succes zijn verkocht, zullen we ook specifieke partners en agenten contracteren voor specifieke geografische markten om wereldwijde dekking te kunnen garanderen”.

Met de uitbreiding van KOAT bestaat de One of A Kind Technologies-groep uit 125 ingenieurs en technici die actief zijn om haar technologie wereldwijd te leveren.

“Ik ben zeer tevreden, dat met name One of A Kind Technologies, een innovatief en toonaangevend hightech bedrijf, het potentieel van KOAT ziet. Ik ben ervan overtuigd dat de toekomstige groei van KOAT door deze stap wordt gewaarborgd en dat KOAT onmiddellijk zal bijdragen aan de resultaten van de groep ”, zegt Kees van Dam, voormalig eigenaar van KOAT.

Kees blijft in zijn functie als directeur van KOAT en zal er samen met OOAKT Management voor zorgen dat de strategie van het bedrijf voor de komende jaren wordt gerealiseerd.

Er worden geen verdere details bekendgemaakt.

OVER One of A Kind Technologies

One of A Kind Technologies is een hightech groep gespecialiseerd in Computer Vision & Robotica. Als OEM (Original Equipment Manufacturer) en turn-key ontwikkelingspartner levert het systemen wereldwijd aan de markten Food, Agriculture en Pharma. In deze markten telt Kwaliteit, elke dag, en garandeert het de patiënt- en voedselveiligheid. De systemen ontwikkeld door One of A Kind Technologies stellen deze markten in staat om alleen het juiste product aan hun klanten te leveren, terwijl automatiseringstechnologie ervoor zorgt dat dit op de meest optimale manier gebeurt, in de juiste kwaliteit en dat het eindproduct authentiek is, inclusief de data die wordt meegeleverd.

Toonaangevende merken en leden van de groep zijn Beltech, Vimec Applied Vision Technology, Crux Agribotics en Smart Vision Center.

One of A Kind Technologies is wereldwijd actief en kantoren in verschillende landen worden opgezet om 24/7 support diensten te borgen wereldwijd. In 2018 trad de Belgische beursgenoteerde investeringsmaatschappij GIMV N.V. toe als aandeelhouder om One of A Kind Technologies te voorzien van groeikapitaal om haar ambitieuze groeistrategie te realiseren op basis van organische groei gecombineerd met strategische add-on acquisities.

Meer informatie over One of A Kind Technologies is te vinden op www.oneofakindtechnologies.nl Meer informatie over Crux Agribotics is te vinden op www.cruxagribotics.com en www.sortipack.com

OVER KOAT

KOAT B.V., een internationale machine- en systeemleverancier van interne transport- en material handling-systemen in de glastuinbouw. Naast systemen ontwikkeld door KOAT's eigen R & D-afdeling, levert en integreert het machines van toonaangevende leveranciers om een end-to-end productieverwerkingslijn te garanderen. Deze variëren van eenvoudige machines en constructiewerk tot complexe, specialistische systemen en speciale mechanische engineering.

Meer informatie over KOAT is te vinden op www.koat.nl Voor meer informatie, richt u tot:

Richard Vialle, Chief Commercial Officer, One of A Kind Technologies T: +31 40 747 0401 – E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kees van Dam, Directeur, KOAT B.V. T: +31 493 496 130 – E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vacatures

Ieder project is een nieuwe uitdaging om een unieke machine te maken voor uw bedrijf